fredag 16 maj 2014

Dag 2, kapitel mat eller " finns det svenskt kaffe på hotellet?"
Frukost på hotellet. Massor att välja på men inget igenkännbart. Ok för mig men lite knepigare för Lennart. Jag åt konstig ost, olivröra, croissant innehållande en korv, vitlökskorv, äggröra, rökt fisk med ben och smörgås. Lennart körde yoghurt med cornflakes. Så var det detta med kaffe. Det finns inte någonstans svart kaffe bara latte-varianter. Tur att vi har en burk Nescafe med oss!!


Så dagens glass med fika. Jag åt lavendelgalss( himmlar med ögonen) och en som hette Bananasplit. Gött! Lennart tog vanilj och hallonpannacottaglass. Så var det kaffe med jox i( = mjölkpulver)


God öl. Kostar c:a 16:- för denna på restaurang.
Nu vet jag hur Jesus gjorde när hanutfodrade folket med endast tre fiskar. Han hade fått receptet från Kroatien. Detta jag äter är en fisksoppa som smakar fiskrens... Det som simmar på ytan är olivolja och på botten finns små bitar av fisk OCH riskorn, mest riskorn. Inte god. Jag åt även pasta med tonfisk och Lennart Bolognese. Vi blev mätta.


Hej så länge!

Marianne

1 kommentar:

  1. Man brukar få vanligt svart bryggkaffe om man beställer Café Americano eller Nescafé.
    Sen om det är att jämförbart med "svenskt" kaffe beror nog lite på stället som serverar. Är det bara mejeriprodukterna man vill slippa i kaffet så funkar ju dubbel espresso bra. Den brukar vara rätt ssvart :) /J-O

    SvaraRadera